0

Tratamentul Plagilor

Cutimed® Sorbact® - pansamente inteligente antimicrobiene pentru tratamentul plagilor

 

INDICATII DE UTILIZARE

- Infectii post - operatorii
- Plagi cronice (escara, ulcer diabetic, venos, arterial)
- Arsuri, chirurgie plastica si reparatorie, plagi traumatice
- Toate tipurile de plagi infectate sau cu potential ridicat de
infectare
- Infectii fungice
- Eczeme suprainfectate
Pot fi utilizate la copii, chiar si la sugari si gravide, nu prezinta contraindicatii

Cutimed® Sorbact® este primul pansament pentru rani care inlatura bacteriile ireversibil, fara a folosi un agent chimic activ. Prin modul sau unic de actiune, s-a dovedit a avea succes ca si tratament non - medicamentos in ranile colonizate si infectate.

Agentii patogeni (Bacteriile si Fungii) sunt ireversibil fixati de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut si sub forma de interactiune hidrofoba. Prin fiecare schimbare a acestui pansament, Cutimed® Sorbact® se reduce incarcatura bacteriana si se creeaza conditiile optime pentru un proces natural de vindecare a ranii.

Invelisul exteriorul al pansamentelor antibacteriene este fabricat dintr-o tesatura acoperita cu DACC (dialkyl carbamoyl chloride), o substanta puternic hidrofoba, care produce extrem de rapid si eficient izolarea microorganismelor.

Cum actioneaza Cutimed® Sorbact®?

Modul de actiune este bazat pe principiul fizic al interactiunii hidrofobe.

Particulele hidrofobe (resping apa), in mod natural, sunt agregate intr-un mediu umed.

Eficacitate microbiana
Microorganismele care ar putea afecta vindecarea ranii prezinta de asemenea caracteristici hidrofobe, deci se fixeaza ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.

Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.

Avantajele Cutimed® Sorbact®

Nu dezvolta rezistenta bacteriana
Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente .

Nu exista riscul aparitiei alergiilor
Cutimed® Sorbact® este sigur atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

Nu prezinta citotoxicitate
Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera in plaga substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

Nu are contraindicatii
Poate fi folosit in sarcina, la mame care alapteaza si copii

Nu favorizeaza eliberarea endotoxinelor
Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed Sorbact nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale plagii.

 

Comprese Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Comprese Cutimed Sorbact Comprese Cutimed® Sorbact® - sunt formate din tesaturi impregnare cu acetat si sunt folosite ca pansamente primare pentru ..

Cuticell Classic - plasa cu parafina

Cuticell Classic 10cm x 7mPansamentul impregnat cu parafină. Cuticell® Classic este soluția economică atunci când tratarea ranilor exudative.&nbs..

123,76 RON

Cutimed Sorbact Gel (Sunati pentru pret)

Cutimed Sorbact Gel Cutimed® Sorbact® Gel imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de hidratare a plagii . Acest pansament este format din 2 str..

Cutimed Sorbact Hydroactive (Sunati pentru pret)

Cutimed Sorbact Hydroactive Cutimed® Sorbact® Hydroactive imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de superabsorbtie si control al exudatului. A..

Cutimed Sorbact Hydroactive B adeziv (Sunati pentru pret)

Cutimed Sorbact Hydroactive B adeziv Cutimed® Sorbact® Hydroactive B – margine adeziva -  imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de super..

Epicyn hidrogel regenerare cutanata plagi si cicatrice

Epicyn hidrogel regenerare cutanata plagi si cicatrice     Epicyn este un hidrogel pentru gestionarea avansată a cicatricelor&..

142,80 RON

Hidrogel si solutie anti-acneica GramaDerm pachet combo

Hidrogel si solutie anti-acneica GramaDerm pachet combo Oculus Innovative Sciences a dezvoltat soluţia şi hidrogelul de gestionare a acneei&n..

157,08 RON

Melectis gel cicatrizant antibacterian 100% natural

Melectis gel cicatrizant antibacterian 100% natural Produs din miere naturală 100% pentru tratamentul leziunilor Avantajele produsului pentru ..

63,07 RON

Padurile absorbante Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Padurile absorbante Cutimed Sorbact Padurile absorbante Cutimed® Sorbact® combina pansamentul antibacterian cu absorbtia exudatului, pentru plagi ..

Pediacyn hidrogel dermatita atopica fara continut steroidian Dermatita atopică este una dintre cele mai frecvente „dermatoze” întâlnite cu o ..

148,75 RON

Sfere Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Sfere Cutimed Sorbact Sferele Cutimed® Sorbact® sunt fabricate din tesaturi acetate impregnate. Pot fi folosite pentru curatarea plagii (de exemplu..

Afişare 1 - 12 din 15 (2 pagini)

Recent adăugate

Nou
Clinell dezinfectant pentru maini pe baza de alcool (75%), cu spectru virucid, flacon 520 ml cu pompa de dozaj inclusa

aviz biocid nr. 4966BIO/01/12.24DescriereFormulă unicăClinell oferă un nivel superior de protecție împotriva germenilor și bacteriilor prin utilizarea..

47,54 RON

Nou
Clinell Spray dezinfectant pentru maini pe baza de alcool (75%), cu spectru virucid, spray 60ml

aviz biocid nr. 4966BIO/01/12.24DescriereFormulă unică Clinell oferă un nivel superior de protecție împotriva germenilor și bacteriilor prin util..

18,50 RON

Nou
Clinell - Servetele antibacteriene pentru maini 100 bucati - Virucide cu eficacitate pe coronavirus

DescriereServetelele antibacteriene pentru maini Clinell s-au dovedit a fi bactericide, fungicide, tuberculocide si virucide. Formula patentata, cu ef..

59,50 RON

Virkon 5 Kg

Caracteristici generaleVirkon este un dezinfectant eficient de grad inalt, cu spectru larg, pentru suprafete, care imbina eficacitatea si usurinta in ..

999,60 RON