Menu
Your Cart

Tratamentul Plagilor

Tratamentul Plagilor

Cutimed® Sorbact® - pansamente inteligente antimicrobiene pentru tratamentul plagilor

 

INDICATII DE UTILIZARE

- Infectii post - operatorii
- Plagi cronice (escara, ulcer diabetic, venos, arterial)
- Arsuri, chirurgie plastica si reparatorie, plagi traumatice
- Toate tipurile de plagi infectate sau cu potential ridicat de
infectare
- Infectii fungice
- Eczeme suprainfectate
Pot fi utilizate la copii, chiar si la sugari si gravide, nu prezinta contraindicatii

Cutimed® Sorbact® este primul pansament pentru rani care inlatura bacteriile ireversibil, fara a folosi un agent chimic activ. Prin modul sau unic de actiune, s-a dovedit a avea succes ca si tratament non - medicamentos in ranile colonizate si infectate.

Agentii patogeni (Bacteriile si Fungii) sunt ireversibil fixati de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut si sub forma de interactiune hidrofoba. Prin fiecare schimbare a acestui pansament, Cutimed® Sorbact® se reduce incarcatura bacteriana si se creeaza conditiile optime pentru un proces natural de vindecare a ranii.

Invelisul exteriorul al pansamentelor antibacteriene este fabricat dintr-o tesatura acoperita cu DACC (dialkyl carbamoyl chloride), o substanta puternic hidrofoba, care produce extrem de rapid si eficient izolarea microorganismelor.

Cum actioneaza Cutimed® Sorbact®?

Modul de actiune este bazat pe principiul fizic al interactiunii hidrofobe.

Particulele hidrofobe (resping apa), in mod natural, sunt agregate intr-un mediu umed.

Eficacitate microbiana
Microorganismele care ar putea afecta vindecarea ranii prezinta de asemenea caracteristici hidrofobe, deci se fixeaza ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.

Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.

Avantajele Cutimed® Sorbact®

Nu dezvolta rezistenta bacteriana
Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente .

Nu exista riscul aparitiei alergiilor
Cutimed® Sorbact® este sigur atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

Nu prezinta citotoxicitate
Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera in plaga substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

Nu are contraindicatii
Poate fi folosit in sarcina, la mame care alapteaza si copii

Nu favorizeaza eliberarea endotoxinelor
Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed Sorbact nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale plagii.

 

Model: GRN001
Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice 1. Ce este Granulox® și pentru ce se utilizează? Granulox® este un spray indicat în tratamentul plăgilor cronice. Granulox® este un dispozitiv medical inovativ pentru tr..
1.309,00 RON
Fără TVA:1.100,00 RON
Brand: BSN Medical - Germania Model: CMP004
Cuticell Classic 10cm x 7mPansamentul impregnat cu parafină. Cuticell® Classic este soluția economică atunci când tratarea ranilor exudative. Pansamentul cu aderenta minima este confectionat dintr-o tesatura deschisa de tifon din bumbac impregnat cu parafină moale - pentru a facilita schim..
123,76 RON
Fără TVA:104,00 RON
Model: Cutimed Siltec 15 x 15 cm
Cutimed® Siltec a fost dezvoltat pentru a facilita gestionarea exudatului.Pe de o parte, stratul de silicon asigură o aderență ușoară a pielii din jur și un disconfort minim la schimbarea pansamentului. Țesutul nou format se bucură de o protecție optimă într-un mediu umed.Pe de altă parte, miezul de..
57,12 RON
Fără TVA:48,00 RON
Model: cutsgel
Cutimed Sorbact Gel Cutimed® Sorbact® Gel imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de hidratare a plagii . Acest pansament este format din 2 straturi, un strat antibacterian si unul de hidrogel menit sa debrideze autolitic plagile sarace in exudat, necrotice sau crusta. Indicatii: Cuti..
Brand: BSN Medical - Germania Model: CUT003
Cutimed Sorbact Hydroactive Cutimed® Sorbact® Hydroactive imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de superabsorbtie si control al exudatului. Acest pansament are mai multe functii, are rol antibacterian, debrideaza plagile necrotice sau cu crusta si pastreaza mediul umed in plaga. Este econom..
Brand: BSN Medical - Germania Model: CUT004
Cutimed Sorbact Hydroactive B adeziv Cutimed® Sorbact® Hydroactive B – margine adeziva -  imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de superabsorbtie si control al exudatului. Acest pansament are mai multe functii, are rol antibacterian, debrideaza plagile necrotice sau cu crusta si pastre..
Model: CUT007
Cutimed Sorbact mesa 2 x 50 cm Mesa( tifon) Cutimed® Sorbact® - este fabricata din tesaturi de bumbac impregnate cu DACC si este utilizata pentru toate tipurile de plagi profunde sau cavitare.   Indicatii: Cutimed®Sorbact® poate fi folosit pentru orice tip de contaminare, colonizare s..
Model: CUT006
Sfere Cutimed Sorbact Sferele Cutimed® Sorbact® sunt fabricate din tesaturi acetate impregnate. Pot fi folosite pentru curatarea plagii (de exemplu pentru a reduce riscul infectiei in plagile acute) si de asemenea in pansarea plagilor profunde sau superficiale.   Indicatii: Cutimed®..
Brand: BSN Medical - Germania Model: CHDG
Gel debridare autolitică Cutimed gel Hidrogel amorf pentru tratarea şi debridarea autolitică în cazul rănilor necrotice, încrustate şi cronice, sărace în exudat, pentru toate tipurile de plăgi infectate, profunde, cavitare si fistule. Indicaţii:plăgi cronice (ulcer venos, arterial, diabeti..
64,50 RON
Fără TVA:54,20 RON
Model: grm001
Hidrogel si solutie anti-acneica GramaDerm pachet combo Oculus Innovative Sciences a dezvoltat soluţia şi hidrogelul de gestionare a acneei GramaDerm™, formulate cu tehnologia brevetată Microcyn®, care are un avantaj semnificativ în gestionarea acneei. Componentele esenţiale ale prod..
157,08 RON
Fără TVA:132,00 RON
Model: mel001
Melectis gel cicatrizant antibacterian 100% natural Produs din miere naturală 100% pentru tratamentul leziunilor Avantajele produsului pentru tratamentul leziunilor: · Creează o barieră protectoare antibacteriană, prevenind și reducând colonizarea bacteriană. · Este eficient împotriv..
63,07 RON
Fără TVA:53,00 RON
Model: micro001
DescriereHidrogelul Microdacyn® este un gel amorf, stabilizat, hidroactiv pentru rehidratarea ţesutului necrotic şi fibrinos. Susţine debridarea autolitică şi creează un mediu fiziologic favorabil vindecării plăgilor.Utilizarea multiplă nu este problematicăSpre deosebire de majoritate..
63,07 RON
Fără TVA:53,00 RON
Afişare 1 - 12 din 19 (2 pagini)