0

Tratamentul Plagilor

Cutimed® Sorbact® - pansamente inteligente antimicrobiene pentru tratamentul plagilor

 

INDICATII DE UTILIZARE

- Infectii post - operatorii
- Plagi cronice (escara, ulcer diabetic, venos, arterial)
- Arsuri, chirurgie plastica si reparatorie, plagi traumatice
- Toate tipurile de plagi infectate sau cu potential ridicat de
infectare
- Infectii fungice
- Eczeme suprainfectate
Pot fi utilizate la copii, chiar si la sugari si gravide, nu prezinta contraindicatii

Cutimed® Sorbact® este primul pansament pentru rani care inlatura bacteriile ireversibil, fara a folosi un agent chimic activ. Prin modul sau unic de actiune, s-a dovedit a avea succes ca si tratament non - medicamentos in ranile colonizate si infectate.

Agentii patogeni (Bacteriile si Fungii) sunt ireversibil fixati de absorbantul Cutimed®, printr-un mecanism fizic cunoscut si sub forma de interactiune hidrofoba. Prin fiecare schimbare a acestui pansament, Cutimed® Sorbact® se reduce incarcatura bacteriana si se creeaza conditiile optime pentru un proces natural de vindecare a ranii.

Invelisul exteriorul al pansamentelor antibacteriene este fabricat dintr-o tesatura acoperita cu DACC (dialkyl carbamoyl chloride), o substanta puternic hidrofoba, care produce extrem de rapid si eficient izolarea microorganismelor.

Cum actioneaza Cutimed® Sorbact®?

Modul de actiune este bazat pe principiul fizic al interactiunii hidrofobe.

Particulele hidrofobe (resping apa), in mod natural, sunt agregate intr-un mediu umed.

Eficacitate microbiana
Microorganismele care ar putea afecta vindecarea ranii prezinta de asemenea caracteristici hidrofobe, deci se fixeaza ireversibil de fibrele exterioare ale Cutimed® Sorbact®.

Eficacitate Cutimed® Sorbact®: MRSA, VRE, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Klebsiella (K. pneumoniae, K. oxytoca), Bacteroides fragilis, Citrobacter freundii, Clostridium perfringens, Enterobacter cloacae, Morganella morganii, Peptococcus magnus, Proteus mirabilis, Staphylococcae (S. aureus, S. epidermidis, S. haemolyticus), Streptococcae etc.

Avantajele Cutimed® Sorbact®

Nu dezvolta rezistenta bacteriana
Datorita modului fizic pur de actiune, nu exista nici un risc de dezvoltare sau de sporire a rezistentei bacteriene sau fungice. Cutimed® Sorbact® nu foloseste nici o substanta antiseptica sau antibiotica. Prin urmare tratamentul nu reprezinta nici un risc de dezvoltare a unei tulpini bacteriene rezistente .

Nu exista riscul aparitiei alergiilor
Cutimed® Sorbact® este sigur atat pentru pacienti, cat si pentru echipa medicala.

Nu prezinta citotoxicitate
Eficacitatea Cutimed® Sorbact® este exclusiv bazata pe fixarea si indepartarea bacteriilor patogene, fara a elibera in plaga substante chimice active care pot influenta procesul de vindecare.

Nu are contraindicatii
Poate fi folosit in sarcina, la mame care alapteaza si copii

Nu favorizeaza eliberarea endotoxinelor
Spre deosebire de alte pansamente cum ar fi cele cu argint sau continut chimic activ, Cutimed Sorbact nu omoara bacteriile (le izoleaza si inactiveaza). Asadar nu se elibereaza endotoxine din celulele moarte, incurajand vindecarea pe cai naturale ale plagii.

 

Granulox - Spray Hemoglobina

Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice Granulox® spray hemoglobina pentru tratamentul ranilor cronice 1. Ce este Granulox®..

884,17 RON

Comprese Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Comprese Cutimed Sorbact Comprese Cutimed® Sorbact® - sunt formate din tesaturi impregnare cu acetat si sunt folosite ca pansamente primare pentru ..

Cuticell Classic - plasa cu parafina

Cuticell Classic 10cm x 7mPansamentul impregnat cu parafină. Cuticell® Classic este soluția economică atunci când tratarea ranilor exudative.&nbs..

123,76 RON

Cutimed Sorbact Gel

Cutimed Sorbact Gel Cutimed® Sorbact® Gel imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de hidratare a plagii . Acest pansament este format din 2 str..

Cutimed Sorbact Hydroactive (Sunati pentru pret)

Cutimed Sorbact Hydroactive Cutimed® Sorbact® Hydroactive imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de superabsorbtie si control al exudatului. A..

Cutimed Sorbact Hydroactive B adeziv (Sunati pentru pret)

Cutimed Sorbact Hydroactive B adeziv Cutimed® Sorbact® Hydroactive B – margine adeziva -  imbina metoda antibacteriana Sorbact cu cea de super..

Gel debridare autolitică Cutimed gel

Gel debridare autolitică Cutimed gel Hidrogel amorf pentru tratarea şi debridarea autolitică în cazul rănilor necrotice, încrustate şi cronice, s..

64,50 RON

Hidrogel si solutie anti-acneica GramaDerm pachet combo

Hidrogel si solutie anti-acneica GramaDerm pachet combo Oculus Innovative Sciences a dezvoltat soluţia şi hidrogelul de gestionare a acneei&n..

157,08 RON

Melectis gel cicatrizant antibacterian 100% natural Produs din miere naturală 100% pentru tratamentul leziunilor Avantajele produsului pentru ..

63,07 RON

Microdacyn Hydrogel -dezinfectant plagi cu efect de vindecare

DescriereHidrogelul Microdacyn® este un gel amorf, stabilizat, hidroactiv pentru rehidratarea ţesutului necrotic şi fibrinos. Susţine debrid..

60,69 RON

Padurile absorbante Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Padurile absorbante Cutimed Sorbact Padurile absorbante Cutimed® Sorbact® combina pansamentul antibacterian cu absorbtia exudatului, pentru plagi ..

Pansament antimicrobian tip compresa Cutimed Sorbact 4cm x 6cm

Comprese Cutimed® Sorbact® - sunt formate din tesaturi impregnate cu acetat si sunt folosite ca pansamente primare pentru plagi superficiale..

23,80 RON

Pansament arsuri Cuticell Epigraft subsitut de piele

DescriereCuticell Epigraft este un SUBSTITUT DE PIELE PE BAZA DE CELULOZA BACTERIANA !Cu ajutorul Cuticell Epigraft se creeaz..

238,00 RON

Pediacyn hidrogel dermatita atopica fara continut steroidian Dermatita atopică este una dintre cele mai frecvente „dermatoze” întâlnite cu o ..

148,75 RON

Sfere Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Sfere Cutimed Sorbact Sferele Cutimed® Sorbact® sunt fabricate din tesaturi acetate impregnate. Pot fi folosite pentru curatarea plagii (de exemplu..

In Stock
Soluţie de îngrijire a plăgilor Microdacyn60 Wound Care 250ml

DescriereTESTAT PE CORONAVIRUS – EFICACITATE IN 30- 60 SEC. Microdacyn60 - Soluție super-oxidantă pentru dezinfecția plagilor si pentru utilizare..

59,50 RON

Out Of Stock
Solviclean dezinfectant pentru plagi

Solviclean dezinfectant pentru plagi SOLVICLEAN solutie sterila Hipoalergenica (validata ca fiind non-sensibilizanta de testele dermatolo..

5,00 RON

Tifon Cutimed Sorbact (Sunati pentru pret)

Tifon Cutimed Sorbact Mesa( tifon) Cutimed® Sorbact® - este fabricata din tesaturi de bumbac impregnate cu DACC si este utilizata pentru toate tipu..

Afişare 1 - 18 din 18 (1 pagini)

Recent adăugate

 Coverplast Barrier

Coverplast® Barrier oferă o barieră bidirecțională împotriva riscului de contaminare și a infecțiilor bacteriene și virale secundare, care pot pune în..

29,75 RON

 Revamil Wound Dressing

Pansament impregnat cu miere cu puritate 100%  pentru tratarea plăgilor. Oferă protecție antibacteriană manifestată prin capacitatea sa de i..

31,00 RON

Leukomed Control

Pansament adeziv steril, transparent, impermeabil, pentru bacterii şi virusuri, rezistent la apă, pentru tratamentul plăgilor chirurgicale și acute.&n..

11,07 RON

Leukoplast Kids

Benzile pentru copii Leukoplast® constau dintr-un film PE imprimate care este acoperit pe o parte cu un adeziv acrilic. Un strat absorbant alb, nețesu..

13,69 RON