Menu
Your Cart

Saltea antiescara Ricant SY400

Saltea antiescara Ricant SY400
Nou
Saltea antiescara Ricant SY400
618,80 RON
Fără TVA: 520,00 RON
  • Stoc: In stoc
  • Model: SY400

Salteaua antiescare SY400 adresata persoanelor cu greutatea de pana la 140 kg, este formata dintr-o pompa cu presiune alternativa si o saltea mulicamerala – cilindrica, oferind o eficienta sporita in prevenirea si tratamentul escarelor de presiune.

Saltea antiescare Avizata Ministerul Sanatatii Romania si Ministerul Sanatatii Italia!

Salteaua antiescare Ricant SY400, calitate superioara, adresata persoanelor cu greutatea de pana la 140 kg, este formata dintr-o pompa cu presiune alternativa si o saltea mulicamerala – cilindrica, oferind o eficienta sporita in prevenirea si tratamentul escarelor de presiune. Acest tip de saltea permite inlocuirea separata a cilindrilor din saltea, daca este cazul. pachetul initial are  cilindru de rezerva inclus.

Salteaua antiescare SY 400 este o saltea de presiune alternativa formata din 18 cilindri, suportand bolnavi de pana la 140 kg.  Acesti cilindri de umfla si se desumfla alternativ intr-un interval de 8 minute. Aceasta umflare si desumflare alternativa asigura efectul antiecare. Acolo unde cilindrul este dezumflat, corpul bolnavului este ca si cum ar fi “suspendat in aer”. Acest lucru  degreveaza corpul de presiune, reducand astfel considerabil riscul aparitiei escarelor si ajutand la tratarea celor existente.

Salteaua antiescare este indicata in ingrijirea pe termen lung a tuturor persoanelor imobilizate.

Sistemul antiescara, reduce presiunea de decubit exercitata in permanenta de catre corpul persoanelor imobilizate, realizand un masaj usor care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si care asigura o mai buna oxigenare a tesuturilor.

Aceasta saltea este eficienta  atat pentru prevenirea escarelor cat si pentru tratarea escarelor existente.

Folosirea saltelei antiescara, creste considerabil sansa de vindecare a unei escare deja aparute,  micsorand de asemenea si durata de ei de tratare.

AVANTAJE:

  • este indicata pentru persoane de pana la 140 kg
  • are o putere mare a presiunii alternative, sporind eficienta
  • pompa este cu regulator electric, aducand un plus de eficienta si 
  • pompa acestei saltele asigura reglarea corecta a presiunii in functie de numarul de kilograme ale fiecarui bolnav in parte
  • are 1 husa care inveleste salteaua, husa impermeabila usor de detasat si spalat
  • produsul este inregistrat si aprobat de catre Ministerul Italian al Sanatatii precum si de Ministerul Sanatatii al Romaniei.
  • produsul este testat si aprobat  in conformitate cu  Directiva Europeana 93/42/ECC pentru “dispozitive medicale”
  • acest produs este unul de igiena personala (conform art 16. lit. e / ordonanta 34/2014).

Sistemul (cod SY 400) este compus din pompa (cod SY-B RA7573299) – durata ciclului 12  minute;  si saltea (cod MB-400 RA7573399).

Dimensiune: 200(L) x 90(l) x 11 (H) cm

Pompa:

Alimentare: 230V~ -50HZ
Pompa: cu regulator electric
Presiune aer: 5 LITER/MIN
Presiune: 50 MMHG 110 MMHG
Timp de alternanta: 12 MIN
Consum: 10W
Garantie: 24 luni

Saltea:

Dimensiune: 200(L) x 90(l) x 11 (H) cm
Formata din 18 cilindri.
Are o husa impermeabila usor de detasat si spalat, care se prinde cu capse de saltea.
Dispune de cilindru de rezerva, avantajul fiind ca la acest model de saltea se pot schimba cilindri individual daca este cazul, nu trebuie schimbata toata salteaua.
Matearial: PVC si Nylon

Import: Ricant, Italia (www.ricant.com)

Produs CERTIFICAT ISO13485

Salteaua Antiescare pe presiune alternativa dispune de un aparat numit pompa sau compresor si o saltea. Compresorul trebuie sa functioneze in permanenta, atata timp cat timp bolnavul sta pe saltea, pentru a asigura umflarea si desumflarea alternativa a celulelor. Acest fapt asigura efectul antiescare. Compresorul este legat de saltea prin doua furtunase si se aseaza sub patul bolnavului sau agatat de capatul patului.

Cum functioneaza salteaua antiescare SY400?

Salteaua antiescara este absolut necesara pentru  pacientii imobilizati la pat. In Romania exista peste 1 milion de persoane cu rani cronice, dintre care cele mai frecvente sunt escarele.

In cazul unei persoane imobilizate exista un risc foarte mare de aparitie al escarelor. Corpul bolnavului imobilizat, in contact cu patul, face o presiune permanenta, impingand osul spre piele pana cand se deschide o rana. Folosirea acestei saltele antiescare degreveaza corpul de presiune, ajutand la prevenirea acestor rani, numite si rani de presiune. Chiar si in cazul in care bolnavul care are deja rani, salteaua antiescara este „primul tratament”, fiind absolut necesara pentru a inlatura cauza ranilor si pentru a preveni aparitia altor rani. Chiar daca se folosesc pansamente speciale pentru tratarea ranilor, fara inlaturarea cauzei aparitiei escarelor cu ajutorul unei saltele antiescare, vindecarea devine greoaie. Salteaua antiescare scurteaza durata de vindecare a unei rani si previne aparitia altor rani. Salteaua antiescare preia 70% din rolul intoarcerii de pe o parte pe alta a bolnavilor, manevra recomandata a se realiza din ora in ora. In putine situatii exista posibilitatea de a intoarce bolnavul atat de des, de aceea folosirea aceste saltele antiescare preia o mare parte din acest rol, aducand degrevarea de presiune.

Pompa saltelei antiescare creeaza o presiune alternativa in saltea, astfel incat tot timpul un rand de celule va fi umflat si unul dezumflat. La un interval de aproximativ 10 minute, presiunea se schimba, astfel incat tot corpul bolnavului sa fie degrevat de presiune. Acolo unde celula este dezumflata, corpul bolnavului este ca si cum ar fi suspendat in aer, nu mai face presiune.

Pielea bolnavului imobilizat, in conditii de presare, frictiune, umiditate, temperatura, incontinenta, este afectata, circuitul normal al sangelui fiind intrerupt creandu-se astfel un mediu propice dezvoltarii ranilor. Sistemul antiescara, prin schimbarea de presiune din celulele saltelei, realizeaza si un masaj usor care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si care asigura o mai buna oxigenare a tesuturilor.

Salteaua antiescara ajuta la reducerea durerilor si la ingrijirea la domiciliu pe termen lung a persoanelor imobilizate.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie